5 autobuze noi, de model ISUZU, achiziționate recent de municipalitate, sunt distribuite pe ruta nr. 9 (VIDEO)

   2582

Ruta de autobuz nr. 9 a fost completată cu 5 unități noi ISUZU Primăria municipiului Chișinău informează că marți, 14 septembrie, a. c, pe linia de autobuz nr. 9 „Piața D. Cantemir – or. Codru”, au fost puse 5 unități noi, de model ISUZU, din lotul de 100 de unități achiziționate recent de municipalitate.

La eveniment au participat: Primarul General, Ion Ceban, conducerea Direcției generale transport public și căi de comunicație și a Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, jurnaliști și simpli cetățeni.

Edilul a declarat că au fost mai multe solicitări din partea cetățenilor pentru a suplini ruta de autobuz nr. 9, care este foarte solicitată, iar până acum avea doar 2 unități noi. Astfel, au fost suplinite 5 autobuze noi, iar în curând va mai fi încă o unitate din tranșa de 10 vehicule care trec în prezent procedurile de testare și verificare.

Ion Ceban a mai spus că autoritățile municipale sunt preocupate de optimizarea și a altor linii de transport public, în special cele din suburbii. „Facem tot posibilul ca în continuare să satisfacem necesitățile cetățenilor privind asigurarea cu transport”, a mai spus primarul.

Din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU, până în prezent au fost puse pe rute 15 unități (pe liniile 5, 19 și 26), iar restul sunt livrate periodic, conform contractului, urmând ca până la finele anului să fie toate la Chișinău.

Autobuzele noi sunt performante, dispun de diverse dotări, inclusiv sistem de supraveghere video, prize USB, sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura călătorii confortabile pentru toți cetățenii municipiului.

Costul achiziției este de cca 12,5 milioane de Euro. Termenul de garanție pentru noile autobuze este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora. În anul curent, municipalitatea a achiziționat 100 de unități noi ISUZU și 58 autobuze rulate de model MAN, VOLVO și VDL, destinate rutelor din capitală și din suburbiile acesteia.