Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Profesorii și personalul non didactic din municipiul Chișinău vaccinat în proporție de 94 la sută

   1692

Primăria municipiului Chișinău informează că 94% din numărul angajaților instituțiilor de învățământ din capitală și din suburbii: profesori și personal nondidactic sunt vaccinați anticovid, cu cel puțin o doză de ser, ceea ce reprezintă un rezultat foarte bun și cea mai bună situație, comparativ cu celelalte localități din republică.

Restul angajaților din instituțiile nominalizate nu pot primi vaccinul din cauza contraindicațiilor medicale, astfel că municipalitatea va asigura testarea gratuită a acestora, precum și a altor reprezentanți ai sistemului educațional, în cazul în care aceștia nu se simt bine. Fiecărei școli din municipiu îi vor fi repartizate câte 100 de teste pentru personalul instituției, vaccinat sau nevaccinat. Declarații în acest sens au fost făcute de Primarul General, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale.

În context, edilul capitalei a ținut să mulțumească profesorilor și personalului auxiliar pentru solidarizare și responsabilitate, precum și angajaților medicali implicați în procesul de vaccinare sau cei care se deplasează în instituții pentru a discuta cu personalul acestora în vederea importanței imunizării anticovid.

Ion Ceban a mai precizat că Primăria a achiziționat prin contract de mică valoare, 2318 teste rapide antigen pentru personalul sistemului educațional, iar prețul acestora este mai mic decât ceea ce se oferă pentru testarea profesorilor în instituțiile recomandate de autoritățile centrale. Alte 800 de consumabile de acest fel au fost donate de un ONG, iar în perioada următoare se prevede anunțarea unei licitații internaționale pentru achiziționarea testelor anticovid necesare angajaților din școli.