Intervenția serviciilor municipale privind lucrările de reparaţie şi întreţinere a infrastructurii rutiere

   1690

Primăria Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente serviciile municipale au desfășurat lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere din capitală, fiind asfaltați 4 mii metri pătrați, prin metoda de frezare și asfaltare a porțiunilor degradate de pe carosabil.

O informație în acest sens, a fost prezentată luni, în cadrul ședinței operative serviciilor municipale, de Vitalie Mihalachi, șef interimar al Direcției transport public și căi de comunicație.

Astfel, în perioada de referință Î.M. „Exdrupo" a executat lucrări de reabilitare a căilor de acces spre instituțiile preșcolare, inclusiv aplicarea marcajului rutier a trecerilor pietonale.

Pe parcursul săptămâni curente vor continua intervențiile de plombare cu beton asfaltic a carosabilului pe Viaduct, inclusiv asfaltarea parcării de pe str. Ismail, 27 și teritoriului stației terminus a autobuzelor de pe str. Grenoble.

De asemenea, întreprinderea municipală S.A. „Edilitate" va începe în săptămâna curentă lucrările de reparație a acceselor către suburbiile capitalei, pe traseele unde circulă transportul public de pasageri.   

În context, Primarul General, Ion Ceban a solicitat responsabililor municipali să fie executate lucrări de reparație și a căilor de acces în curțile blocurilor de locuințe din toate sectoarele capitalei, astfel ca până la finele anului curent să fie finalizate intervențiile pe adresele unde au fost recepționate solicitări. 

E de menționat că, în anul curent, în cadrul Proiectului pilot „Curte confortabilă", care presupune lucrări complexe de amenajare vor fi reabilitate 35 curți de blocuri din capitală. Până în prezent au fost finalizate intervențiile pe 6 adrese din sectoarele capitalei incluse în proiect.