Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General a avut o întrevedere cu Primarul de Cernăuți

   1956

Primarul General, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu Primarul orașului Cernăuți, Roman Kliciuk, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Ucraina.  

Cei doi oficiali au menționat despre buna colaborare în cadrul Acordului trilateral Mannheim - Chișinău - Cernăuți, prin proiectul „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul". Totodată, fiind inițiate discuții despre obiectivele și proiectele comune pe care cele două municipalități le pot realiza în continuare.

De asemenea, în discuție a fost pus și subiectul legat de semnarea recentă a protocolului de colaborare între localităţile Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi, care prevede cooperarea pe domeniul cultural, educaţional şi cel al administraţiei publice locale.

În cadrul întrevederii, Ion Ceban i-a comunicat lui Roman Kliciuk că recent la Chișinău, după reabilitare, un pasaj subteran de pe strada I. Creangă, a fost numit „Cernăuți".

În context, Primarul General, l-a invitat pe Primarul orașului Cernăuți să efectueze o vizită de lucru la Chișinău pentru a discuta pe larg aspectele cu privire la elaborarea unui plan comun de acțiuni pe diverse domenii dezvoltare.