Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Modernizarea sistemelor de iluminat stradal din capitală

   1999

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent sunt modernizate sistemele de iluminat stradal de pe străzile centrale și secundare din capitală. Lucrările constau în reabilitarea și schimbarea pilonilor, trasarea liniilor electrice, a corpurilor de iluminat și becurilor de tip LED.

Astfel, pe bd. Cuza - Vodă sunt executate lucrări de vopsire a 100 piloni, schimbarea a 5 km de linii electrice, a suporturilor și corpuri de iluminat, precum și montarea a 100 de becuri de tip LED.

În paralel, vor începe lucrările de modernizare a rețelelor de iluminat stradal pe adresele: str. Liviu Deleanu, unde vor fi înlocuite 58 corpuri de iluminat și trasate 2,5 km de linii electrice; pe str. Teilor vor fi schimbate 27 corpuri de iluminat și vopsite suporturile; pe str. Burebista vor fi înlocuite 46 corpuri de iluminat și vopsite suporturile; pe str. Șos. Hâncești vor fi schimbate 5 km de linii electrice, precum și vopsite suporturile cu montarea a 225 corpuri de iluminat; pe tronsonul Calea Orheiului - bd. Grigore Vieru vor fi schimbați 4,8 km de cablu, 215 corpuri de iluminat cu becuri LED, pe partea de carosabil și trotuare.

Din bugetul municipal pentru lucrările de modernizare a rețelelor electrice stradale au fost alocate 10 milioane lei.