Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În prima zi a Maratonului de imunizare antiCOVID-19 pentru cadrele didactice s-au vaccinat 550 de persoane

   1992

Primăria municipiului Chișinău informează că în prima zi a Maratonului de Vaccinare antiCOVID-19 pentru cadrele didactice cu genericul „Hai la școală în siguranță!" s-au imunizat cca 550 de persoane: profesori, învăţători, educatori şi angajaţi auxiliari de la instituţiile educaţionale din oraş.

Viceprimarul Angela Cutasevici, împreună cu responsabili din cadrul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, a mers vineri la Centrul municipal de vaccinare (str. Petru Rareş, 18), pentru a se asigura de buna organizare a evenimentului.

Maratonul şi va continua şi sâmbătă, 31 iulie, în intervalul orelor 08:00-17:00, când sunt așteptați să se imunizeze împotriva COVID-19 angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcţiei Cultură.

Capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi.

La maraton sunt disponibile vaccinuri de la diverși producători: Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V (doza 2).

Serul este administrat gratuit, în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

Primăria Chișinău asigură buna organizare a procesului: în preajma Centrului municipal de vaccinare sunt instalate corturi anticaniculă, mobilier urban şi apă potabilă, iar polițiștii și voluntarii de la Centrul municipal de Tineret Chişinău sunt prezenți pentru a ajuta la necesitate.