Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reprezentanții APL Chișinău și cei ai administrației orașului Sankt Petersburg s-au întrunit în ședință comună, în format online

   1822

Reprezentanții APL Chișinău și cei ai administrației orașului Sankt Petersburg s-au întrunit într-o ședință comună, desfășurată în format online, unde au fost abordate subiecte cu tematică medicală și cele referitor la prevenirea și controlul infecției COVID-19.

La eveniment au mai participat doctori și manageri de instituţii medicale din Chişinău şi Sankt Petersburg.

Părțile și-au împărtășit experiența de la debutul pandemiei, metodele de tratament utilizate și până în prezent, când au fost înregistrate primele cazuri de infectare cu noua tulpină Delta.

Prezentă la eveniment, viceprimarul Angela Cutasevici, a ținut să remarce reluarea colaborării cu colegii din Sankt Petersburg și susținerea reciprocă continuă dintre părți.

La rândul său, șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlca, a prezentat situația actuală de la Chișinău în raport cu pandemia COVID-19 și măsurile întreprinse de autoritățile municipale la capitolul dat.

Totodată, Boris Gîlca a reiterat importanța vaccinării împotriva Covid și necesitatea respectării măsurilor de protecție, în contextul confirmării prezenței tulpinii Delta în Republica Moldova, care potrivit studiilor internaționale, e mai contagioasă și provoacă forme grave de boală.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a transmis un mesaj participanților la ședință, subliniind că autoritățile municipale au capacitatea de a implementa strategii eficiente în scopul protejării cetățenilor orașului/municipiului împotriva infecției COVID-19.

În lupta cu SARS-CoV-2, din bugetul municipal au fost alocați este 130 de milioane de lei. Conferința a avut loc la inițiativa Comitetului pentru Relații Externe din Sankt Petersburg.