Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, a primit în vizită pe reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău

   1618

Primarul General, Ion Ceban, a primit ieri vizita de curtoazie a șefului adjunct și însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în Republica Moldova, Laura Hruby şi a ofiţerului economic, Anna Margolis.

Discuţiile dintre părți s-au axat pe dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre Primărie și misiunea diplomatică, precum şi implementarea de proiecte pentru a valorifica potențialul economic al capitalei.

Edilul a enunțat mai multe inițiative care pot fi realizate în comun, solicitând suportul direct al Ambasadei SUA pe două direcții importante: elaborarea Planului anticorupție și transparență din cadrul APL Chișinău, precum și digitalizarea instituţională şi a proceselor de administrare, care urmează a fi realizate cu suportul USAID. 

Totodată, Ion Ceban a informat audiența despre strategia de dezvoltare, planurile și programele iniţiate de Primăria Chişinău, care vizează modernizarea transportului public, implementarea procesului de taxare electronică în unitățile de transport. „În calitatea mea de vicepreşedinte CALM am reiterat și poziția primarilor din Moldova cu privire la descentralizarea APL-urilor și adresarea noastră către aleșii poporului din noul legislativ", a declarant Primarul General.

Primarul de Chișinău și-a exprimat convingerea pentru inițierea unor colaborări avantajoase dintre Chișinău și Ambasada SUA, care reprezintă un partener de încredere pentru municipalitate.