Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primele 4 autobuze din lotul de 18 unități rulate, achiziționate recent, au fost puse pe rute în suburbii

   2066

Primăria municipiului Chișinău informează că primele 4 autobuze rulate, achiziționate recent de Î.M. Parcul Urban de Autobuze", au fost puse astăzi pe rute, în regim de testare. 

Acestea sunt de model MAN Lions City, funcționează pe gaz și au fost distribuite în orașele Durlești, Cricova și Vatra, dar și comuna Bubuieci, acolo unde există cea mai mare necesitate de transport.

Un anunț în acest sens a fost făcut de Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat responsabililor de profil evaluarea situației privind asigurarea cu transport pe rutele suburbane, conlucrarea cu primarii, astfel ca imediat ce vin, autobuzele respective să fie distribuite în localități, în dependență de necesitate. De asemenea, rutele urmează să fie modificate sau extinse, în dependență de solicitările locuitorilor.

Amintim că, în anul curent, municipalitatea a achiziționat un lot de 58 de autobuze rulate, iar primele 18 unități au ajuns deja la Chișinău. Acestea sunt prevăzute pentru suburbii, pe rutele unde există cea mai mare necesitate de transport public.

Alte 40 de autobuze, de model VDL, urmează să ajungă în curând în capitală.

De asemenea, până la sfârşitul anului curent, la Chişinău vor fi livrate și cele 100 de autobuze noi, achiziționate de municipalitate în bază de concurs de la Compania ISUZU.