Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Amenajarea benzilor dedicate transportului public pe străzile din zona centrală a orașului

   2262

Primăria municipiului Chișinău informează că pe străzile din centrul orașului vor fi amenajate benzi dedicate pentru transportul public. Un anunț în acest sens a fost făcut de Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, luni, la ședința operativă a serviciilor Primăriei.

Autoritățile municipale de profil urmează să finalizeze traseele pentru benzile dedicate autobuzelor și troleibuzelor de linie, după care acestea vor fi desenate pe străzi. Benzile dedicate vor fi amenajate în perioada curentă, începând cu bd. Grigore Vieru, str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, str. A. Mateevici (pe tronsonul Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni - str. A. Pușkin) și pe str. A. Pușkin.

Marcarea benzilor pentru transportul public are drept scop fluidizarea traficului în zona centrală a orașului și crearea accesului confortabil pentru transportul public, în scopul asigurării unui serviciu calitativ cetățenilor.

Marcajul reprezintă două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag, având inscripţia „BUS" (1.17.1), inscripția „BUS" (1.23) și simbolul „bicicletă" (6.6.8), care permite circulația bicicliștilor pe bandă.

Inițiațiva face parte din setul de măsuri pentru crearea benzilor dedicate în centrul orașului, pentru care există și contribuția unui expert internațional, grație colaborării cu UNDP/Green City Lab și cu suportul financiar din partea Russia - UNDP Trust Fund.