Autoritățile municipale continuă să ajusteze măsurile anticaniculă

   1594

Primăria municipiului Chișinău informează că în corturile anticaniculă amplasate în sectoarele orașului, unde oamenii au posibilitatea să-și potolească setea în zilele cu temperaturi extreme, urmează să fie prezenți periodic și asistenți medicali, pentru a acorda ajutor specializat persoanelor cu probleme medicale.

O solicitare în acest sens a fost făcută astăzi de Primarul general, Ion Ceban, către responsabilii din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate.

În context, edilul a remarcat necesitatea conectării sistemului de aer condiționat în unitățile de transport public, care sunt dotate cu asemenea facilități.

„Toți șoferii au fost informați că trebuie inclus aerul condiționat acolo unde acest lucru este posibil. Sperăm că până la finele anului vom suplini materialul rulant al RTEC șu PUA, astfel că vom avea mai multe comodități în transportul în comun".

Edilul a ținut să precizeze că toate troleibuzele și autobuzele achiziționate în ultima perioadă, fie noi sau cu parcurs, sunt dotate cu sisteme de aer condiționat.    

E de menționat că printre măsurile anticaniculă impuse de autoritățile municipale pe teritoriul capitalei se înscriu: stropitul străzilor principale și cele secundare pe care circulă transportul public; intervenția Regiei locativ-comunale în zilele toride, inclusiv pe trotuare, iar pe spațiile verzi să fie conectate sistemele de irigare.

De asemenea, în perioada de referință sunt funcționale fântânile arteziene, din toate sectoarele orașului, pentru ca oamenii să aibă posibilitatea să se răcorească.

În context, șeful Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", Serghei Carp, a precizat că toate havuzurile și sistemele de irigare aflate în gestiunea AGSV funcționează în permanență, conform graficului stabilit. „Fântânile arteziene activează în intervalul orelor: 10:00-21:00, iar lunea este zi de profilaxie, când sistemele sunt curățate și dezinfectate", a precizat Serghei Carp.