Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 1100 de persoane vaccinate antiCOVID-19, duminică, în cadrul punctelor de imunizare din capitală

   1885

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 1100 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, duminică, în ziua desfășurării scrutinului parlamentar anticipat, în cadrul punctelor municipale de imunizare, care au activat cu program extins, de la 07:00 - 21:00, corespunzător orarului secțiilor de votare.

În cadrul ședinței de luni, a serviciilor operative, Primarul General, Ion Ceban a mulțumit tuturor cadrelor medicale implicate în acest proces care au fost la datorie în zilele de odihnă. „Este îmbucurător faptul că populația conștientizează pericolul izbucnirii unui nou val de coronavirus și se vaccinează, iar una din prioritățile municipalității este asigurarea imunizării cadrelor didactice în proporție de cel puțin 80%, până la începerea noului an școlar", a precizat Ion Ceban.

Edilul capitalei a ținut să precizeze că sâmbătă, 17 iulie, curent, la Palatul Republicii va fi organizat rapelul cu serul Sputnik V, pentru cele 4000 persoane care s-au vaccinat la maratonul din 26 iunie, a.c., îndemnând cetățenii să nu creeze liste de așteptare, pentru că doza a II-a de vaccin îi va reveni fiecărei persoane imunizate cu prima doză.

De asemenea, ca urmare a recepționării de către autoritățile centrale de profil a unor noi loturi de vaccin (Pfizer si Jonson&Jonson), municipalitatea intenționează să organizeze suplimentar maratoane de imunizare în perioada următoare, inclusiv cu desfășurarea concomitentă a procesului de vaccinare cu aceste seruri în toate punctele de vaccinare din capitală.

În context, Boris Gîlca, șef adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, a menționat că sarcina prioritară a sistemului municipal de sănătate este să asigure în continuare acoperirea vaccinală a cel puțin 70-80% din populația capitalei. Iar subdiviziunile municipale de sănătate dispun în prezent de capacități, pentru a organiza activitatea de imunizare împotriva COVID-19, în regim de 7/7 zile pe săptămână a centrelor de vaccinare și a punctelor mobile (troleibuz și autobuz), precum și a echipelor mobile la domiciliu.

E de menționat că pe teritoriul municipiului Chișinău este stabilit gradul de alertă „Cod Galben" în sănătatea publică, în baza indicatorului de incidenţă cu COVID-19. Totodată, săptămâna curentă va fi convocată ședința Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică pentru analizarea necesității de introducere sau eliminare a unor restricții în vederea neadmiterii răspândiri virusului sau noilor tulpini ale acestuia.