Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău se desfășoară Festivalul tinerilor meșteșugari

   1478

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, în Parcul „Alunelul" se desfășoară Festivalul tinerilor meșteșugari, organizat de Direcția generală educație, tineret și sport, unde participă peste 40 de meșteri populari, juniori și seniori. Inițiativa are drept scop promovarea valorilor naționale și oferirea posibilității tinerilor artizani să-și expună lucrările realizate de ei.

La deschiderea oficială a evenimentului a fost prezent Primarul general, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi și directorul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, Petru Grecu.

Edilul capitalei a salutat inițiativa Centrului municipal de tineret, de a readuce în actualitate tematica meșteșugăritului și păstrarea tradițiilor strămoșești. În context, Ion Ceban a ținut să mulțumească tinerilor pentru implicare în calitate de voluntari la mai multe evenimente organizate de municipalitate, inclusiv la edițiile Maratonului de vaccinare Chișinău.

Viceprimarul Angela Cutasevici a remarcat posibilitatea participanților la festival de a comunica unii cu alții și a face schimb de idei, tinerii cu cei mai experimentați, astfel ca pe viitor să fie deschise diverse afaceri din domeniul meșteșugăritului.

La rândul său, directorul Centrului Municipal de Tineret, Petru Grecu a precizat că la festival au fost expuse lucrări unice ale tinerilor artizani, care așteaptă să fie descoperite de vizitatori.

În cadrul Festivalului a fost prevăzută și o zonă de workshop, unde cei interesați pot încerca diverse meșteșuguri tradiționale, precum țesutul covoarelor, pictarea pe torbițe eco, olărit, cioplitul în lemn etc. Totodată, pentru copii a fost amenajată o zonă specială, unde cei mici pot participa la diverse activități precum jocuri și face-painting.

Pe scena festivalului din Parcul „Alunelul" evoluează diverse colective artistice și interpreți consacrați, iar seara va culmina cu un concert cu muzica live și DJ.