Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de amenajare a teritoriului curților de blocuri, în cadrul Proiectului municipal „Curți de blocuri confortabile"

   2237

Primăria municipiului Chișinău informează că sunt în desfășurare activitățile de amenajare a teritoriilor în 7 din cele 35 curți de blocuri selectate pentru reabilitare în anul curent. Lucrările sunt inițiate în cadrul Proiectului municipal „Curți de blocuri confortabile"..

În prezent, sunt executate lucrări de instalare a bordurilor noi și decaparea asfaltului uzat de pe carosabilul din interiorul curților, pe următoarele adrese: str. Drumul Viilor, 40, 42, 42/3 (cu amenajarea a 1000 m² pentru parcare auto); Șos. Hânceşti, 55/3, 55/6 (512 m² - parcare auto); str. Lomonosov, 38, 40 (382 m² - parcare auto); str. Igor Vieru, 3/2, 5/2 (300 m² - parcare auto), bd. Traian, 1/1; bd. Cuza - Vodă, 18/1, 20/1; str. N. Costin 59. Intervenția în celelalte curți de blocuri va începe în zilele următoare.

Adresele curților de bloc au fost selectate reieșind din cererile depuse de locuitorii orașului, inclusiv în curțile unde nu sunt planificate intervenții la rețelele subterane. De asemenea, lucrările pe unele adrese au fost determinate prin Legea Bugetului de stat, votată de Parlament.

Reabilitarea curților de blocuri multietajate prevăd amenajarea locurilor de parcare, reparaţia trotuarelor şi a căilor de acces în curți, amenajarea spaţiilor verzi, instalarea mobilierului urban, modernizarea iluminatului public, precum și instalarea terenurilor de joacă pentru copii.

E de menționat că au fost identificate resurse financiare din bugetul municipal pentru reparația altor curți de blocuri din Programul de reabilitare a curților de blocuri stabilit în baza propunerilor înaintate de preturile de sector. Astfel, au fost finalizate primele lucrări de reabilitare a acceselor în câteva curţi de blocuri din str. M. Costin, sectorul Râșcani.