Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Partenerii de dezvoltare ai Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului au fost convocați la Primărie în vederea stabilirea planului comun de activitate pentru următorii 4 ani

Partenerii de dezvoltare ai Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului au fost convocați la Primărie în vederea stabilirea planului comun de activitate pentru următorii 4 ani

   1692

Primarul General, Ion Ceban, a participat astăzi la ședința de lucru comună a Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului (DGPDC) și a organizațiilor partenere pe dimensiunea protecției copilului, unde au fost invitate 35 de ONG-uri.

Edilul capitalei a venit cu un mesaj de salut pentru reprezentanții sectorului asociativ, mulțumindu-le pentru implicare și pentru că poate fi făcut un front comun împreună cu APL, în vederea soluționării problemelor de profi.

„Suntem la etapa de elaborare a Planului de acțiuni în vederea implementării Strategiei pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025 și așteptăm să ne ghidați la acest capitol, pentru consolidarea eforturilor împreună, Primăria municipiului Chișinău, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului și partenerii deopotrivă. Pentru că domeniul protecției copilului este unul foarte sensibil, dar și foarte important pentru noi toți", a menționat Ion Ceban.

În cadrul ședinței a fost prezentat proiectul Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025, iar partenerii au fost chemați să aleagă pozițiile unde pot să se implice în comun cu autoritățile municipale, pentru realizarea politicilor în domeniul enunțat. 

Viceprimarul Angela Cutasevici a precizat că acum documentul este la faza de definitivare, urmând să fie supus și consultărilor publice, iar în luna septembrie Planul de acțiuni va  fi propus CMC pentru aprobare.

Strategia pentru protecția drepturilor copilului a fost aprobată de CMC în iulie 2020 și fixează obiectivele și direcțiile prioritare de activitate și intervenție pe dimensiunea de profil.