Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Recepționarea de către municipalitate a primelor 7 autobuze destinate suburbiilor

   1933

Parcul Urban de Autobuze (PUA) a recepționat primul lot de 7 autobuze cu parcurs, achiziționate de municipalitate, pentru îmbunătățirea serviciului public de transportare a călătorilor îndeosebi spre localitățile suburbane.

Astfel, în baza licitației desfășurate în primăvara anului curent, PUA va recepționa în total 58 unități de transport public, cu lungimea de 9, 12 și 18 metri. Dintre acestea 18 unități sunt de model MAN și Volvo, iar 40 de autobuze sunt de marca VDL.  

Pentru acest scop în bugetul municipal au fost prevăzuți 50 milioane de lei. Conform specificațiilor tehnice, unitățile trebuie să corespundă clasificării EURO 5/ EURO 6.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a declarat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale că a discutat cu primarii de suburbii pentru a oferi responsabililor municipali informații relevante despre cele mai problematice direcții, care necesită a fi acoperite cu transport, precum și numărul de unități necesare.

Punerea în circulație a celor 7 autobuze pe rutele municipale, va avea loc după finalizarea procedurilor de înmatriculare și verificare tehnică.