Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea odihnei copiilor în tabere, în perioada sezonului estival 2021

   1661

Primăria municipiului Chișinău informează că cca 1000 de copii din capitală s-au odihnit în vara curentă în taberele cu sejur de zi, organizate în baza instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II, în perioada 7 - 25 iunie (pe durata primului schimb de activitate a instituțiilor). Schimbul II se va desfășura în perioada: 28 iunie-16 iulie, iar în total taberele de profil vor fi frecventate de 1070 de copii.

E de menționat că în sezonul estival 2021, odihna elevilor din capitală a fost organizată doar în baza taberelor cu sejur de zi, la capacitatea de 50% din necesar, având în vedere situația pandemică prin infecția COVID-19.  

Totodată, informăm că în gama ofertelor educaționale propuse de APL Chișinău pentru sezonul estival curent sunt incluse 8 tabere sportive, organizate în cadrul școlilor sportive din subordinea Direcției generale educație, tineret și sport (01-30 iunie); 13 tabere vocaționale din cadrul instituțiilor extrașcolare, deschise la 2 iunie, a.c., 12 tabere cu sejur de zi, în baza instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I, II, deschise pe 07.06.2021. De asemenea, menționăm că 159 de copii care se află la evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, se odihnesc pe parcursul întregii veri la tabăra „Poienița Veselă" de la Dănceni.

Pentru organizarea odihnei și întremării copiilor și adolescenților din Chișinău, în vara 2021, din bugetul municipal au fost alocați 2,05 milioane de lei. Totodată, un număr de peste 9000 de copii au beneficiat de activități organizate centralizat de subdiviziunile municipale de profil.