Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea activităților educative de prevenire a răspândirii coronavirusului în grădinițele din capitală

   1571

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vizitat astăzi grădinița nr. 151 din sectorul Botanica, unde a participat la o sesiune informativ - educativă şi artistică, prezentată de copii, cu genericul „Povestea unui Virus viclean". Evenimentul este parte a proiectului de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus printre copiii de vârstă preșcolară.

E de menționat că activități similare vor fi desfășurate în cadrul parteneriatului încheiat dintre Primăria municipiului Chișinău și Centrul Internațional de Prevenire şi Informare în Domeniul Adicţiilor.

Astfel, în baza acordului de colaborare semnat dintre părți, vor fi realizate sesiuni de informare a copiilor de vârstă preşcolară, a elevilor şi studenţilor, în vederea prevenirii consumului şi abuzului de substanţe psihoactive noi, droguri, alcool şi tutun, jocuri de noroc, jocuri pe calculator, internet etc.

Edilul capitalei a menționat că eforturile municipalității sunt direcționate pentru a preveni și elimina situațiile de risc, pentru creșterea unei generații sănătoase. De asemenea, Ion Ceban a reiterat necesitatea implicării autorităților centrale și locale, pentru a soluționa unele probleme stringente pentru societate.