Stabilirea relațiilor de cooperare dintre Municipiul Chișinău și Județul Buzău

   2645

Primarul General, Ion Ceban, întreprinde marți, 15 iunie, curent, o vizită de lucru în Județul Buzău, România, în vederea stabilirii relațiilor de colaborare dintre cele două unități administrativ teritoriale.

Edilul capitalei a ținut să menționeze că agenda discuțiilor cu partea română vizează subiecte care se referă la susținerea și inițierea, în baza principiilor egalității și reciprocității, a relațiilor de prietenie și colaborare între locuitori, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiul comunităților.

Astfel, în cadrul vizitei a fost semnat Acordul de Cooperare între Municipiul Chișinău-Sectorul Botanica și Județul Buzău din România.

Potrivit lui Ion Ceban, în baza documentului, vor fi inițiate colaborări social-economice reciproc avantajoase cu o atenție deosebită față de întreprinderile mici și mijlocii. „Vom încuraja investițiile la nivel local și raional, vom organiza informarea și susținerea reciprocă pentru promovarea dezvoltării economice, precum și facilitarea schimburilor culturale, colaborarea între colectivele artistice și ansambluri folclorice dintre cele două unități administrativ-teritoriale", a conchis Primarul General.