Prezentarea publică a Strategiei pentru transport și mobilitate inteligentă pentru municipiul Chișinău și Planul de acțiuni

   3254

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri 16 iunie, a.c., ora 09.00, va avea loc prezentarea publică a Proiectului de Strategie pentru transport și mobilitate inteligentă și a Planului de acțiuni pentru orașul Chișinău.   

Evenimentul de prezentare va fi transmis online pe pagina de Facebook a municipalității și va da start procesului de consultare publică a documentului prezentat. Astfel, toți cei interesați vor avea posibilitatea să-l analizeze și să vină cu propuneri și sugestii de îmbunătățire.

Strategia propune soluții și activități pe care Chișinăul trebuie să îi facă pentru a asigura gestiunea eficientă a parcărilor în oraș, pentru a îmbunătăți sistemul de transport public, pentru a organiza și fluidiza traficul, dar și pentru a dezvolta o infrastructură bună pentru transportul alternativ.

E de menționat că Primăria Chișinău, cu suportul financiar al UNDP Moldova si Green City Lab a contractat în anul 2020 serviciile companiei „Smart Plan" din Republica Cehă pentru elaborarea unui document strategic de planificare și implementare a soluțiilor ITS (Inteligent Transport Systems).

Pe parcursul anului 2020, echipa de experți condusă de Miroslav Svítek, profesor al Universității Tehnice Centrale din Praga, a colectat și a analizat date care reflectă situația în domeniul planificării și gestionării transportului în municipiul Chișinău.

 

ITS Strategy Chisinau Draft by Victor Chironda