Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Distribuitorul de energie electrică, în parteneriat cu APL Chișinău, atenționează asupra siguranței copiilor pe durata vacanței mari: respectați regulile de securitate electrică

Distribuitorul de energie electrică, în parteneriat cu APL Chișinău, atenționează asupra siguranței copiilor pe durata vacanței mari: respectați regulile de securitate electrică

   1828

Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu distribuitorul de energie electrică,  (Î.C.S. ,,Premier Energy Distribution" S.A) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova, atrag atenția publicului larg asupra necesității respectării stricte a regulilor de securitate electrică, în special pe durata vacanței mari, când copiii au mai mult timp liber și ar putea rămâne fără supraveghere continuă.   

Astfel, începând din 12 iunie, a.c., în transportul public din capitală sunt difuzate spoturi sociale educative despre promovarea regulilor de securitate electrică.

Totodată, din 14 iunie, a. c, o echipă de voluntari din cadrul întreprinderii de distribuție a energiei electrice va desfășura ore de securitate electrică în taberele de vară cu sejur de zi din municipiul Chișinău.

Considerăm că indiferent de statutul pe care îl au adulții: părinți, bunici, frați și surori mai mari, profesori, reprezentanți ai unor companii de profil sau pur și simplu, vecini sau cetățeni responsabili, una din obligațiile lor fundamentale este să aibă grijă de copii zi de zi în ceea ce privește securitatea electrică. Doar prin informare și instruire putem modela un comportament corect și vom evita situațiile neplăcute.

E de menționat că în luna decembrie 2020, „Premier Energy Distribution", Primăria municipiului Chișinău, și UNICEF Moldova au încheiat un parteneriat public privat pentru promovarea securității electrice, crearea unei culturi de prevenire a riscurilor și explicarea pericolelor pe care le prezintă energia electrică.