Evoluția lucrărilor de plombare a străzilor din capitală

   1916

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 07-12 iunie a.c., serviciile municipale de profil au asfaltat o suprafață de cca 7 mii m² de carosabil degradat de pe străzile centrale ale capitalei. De asemenea, sunt în reparație arterele: bd. Dacia, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Gr. Vieru și Calea Orheiului. Lucrările enunțate, privind plombarea străzilor fac parte din activitățile planificate de reabilitare a infrastructurii rutiere pentru anul 2021.

O informație în acest sens a fost prezentată în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 14 iunie a.c., de Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație.

La capitolul intervenția prin injectare a betonului asfaltic, în perioada de referință au fost executate lucrări pe străzile: 31 August 1989, bd. Cuza-Vodă, str. Columna; precum și a acceselor spre localitățile suburbane: comuna Trușeni și satul Colonița.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat serviciilor de profil să se asigure de respectarea calității lucrărilor, precum și a calendarului de execuție a acestora. „Astfel, cetățenii pot verifica adresele privind intervențiile zilnice în sectoarele capitalei, care prevăd activități de frezare, plombare și injectare accesând calendarul de lucrări de pe site-ul municipalității", a menționat edilul capitalei.

De asemenea, sunt în desfășurare și lucrări de montare a bordurilor și amenajare a trotuarelor pe str. Teilor, str. Ion Inculeț și str. Vissarion Belinski (în perimetrul str. I. Creangă - str. I. Pelivan). Arterele de circulație sunt incluse în Programul municipal de reparație capitală a infrastructurii rutiere.

Amintim că pe parcursul săptămânii precedente, în cadrul Proiectului de reabilitare integrală a str. Ion Creangă a fost aplicat stratul de binder, în perimetrul rondului din Piața D. Cantemir, pe o suprafață de 7600 m².

Tot săptămâna trecută au fost desfășurare lucrări asfaltare a peste 3000 m² de carosabil degradat de pe str. Albișoara. Cheltuielile pentru remedierea neconformităților, sunt suportate integral de către antreprenorul care a realizat lucrările. Concomitent, sunt remediate neconformitățile depistate la toate accesele, în perimetrul străzilor P. Zaikin - P. Rareș.