• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Stabilirea unor relații de colaborare între Primăria Chișinău și Consiliul Național al Tineretului din Moldova, privind conlucrarea cu organizațiile etnoculturale

  Stabilirea unor relații de colaborare între Primăria Chișinău și Consiliul Național al Tineretului din Moldova, privind conlucrarea cu organizațiile etnoculturale

   10.06.2021 14:24    411 Accesări    

  Reprezentanții subdiviziunii responsabile de domeniul relațiilor interetnice a Primăriei Chișinău și ai Consiliului Național al Tineretului din Moldova s-au întrunit într-o ședință de lucru comună în vederea identificării posibilităților de colaborare de viitor, sub aspectul conlucrării cu organizațiile etnoculturale.

  Olesea Sîrghi, șefă interimară a Secției social-umanitare și relații interetnice a Primăriei Chișinău a menționat că APL Chișinău are deja stabilite și reglementate relații de colaborare cu organizațiile etnoculturale cu statut local. Totodată, în acest scop, anual, în bugetul capitalei sunt prevăzute surse financiare. Iar respectivele practici pot fi împărtășite cu CNTM.  

  În context, Primarul General, Ion Ceban, a îndemnat responsabilii municipali pe domeniul social să identifice soluții în scopul fortificării intereselor comune ale părților, cu stabilirea reuniunilor periodice de conlucrare pe domeniile prioritare.

  Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului „Implicarea actorilor interesați în promovarea drepturilor omului și a minorităților, creșterea incluziunii și a coeziunii sociale", susținut de Misiunea OSCE în Moldova, implementat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova.