Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea obiectivelor de infrastructură din capitală aflate în proces de reabilitare

   1655

Miercuri, 09 iunie, curent, reprezentanții executivului Primăriei Chișinău au efectuat o vizită de monitorizare în sectorul Ciocana. Astfel, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, vicepretorul Elena Triboi, împreună cu reprezentanții serviciilor municipale, au inspectat locațiile unde pe parcursul anului 2021, la nivel de sector, urmează a fi implementate proiecte de infrastructură și amenajare a zonelor verzi.

După cum au informat reprezentanții preturii Ciocana, în prezent, sunt în desfășurare proiecte de renovare a următoarelor obiective: finalizarea ultimei etape a lucrărilor de asfaltare a aleii din bd. Mircea cel Bătrân, în perimetrul str. Ig. Vieru - Prof. I. Dumeniuk; reamenajarea terenului municipal din Mircea cel Bătrân, 26/4; amenajarea unui scuar în bd. Mircea cel Bătrân, 2; reabilitarea scărilor de acces către Liceul Teoretic „Grigore Vieru", precum și amenajarea unei alei pentru școlari dotată cu mobilier urban.

Totodată, municipalitatea urmează să amenajeze încă o alee a şcolarilor în partea de sus a bd. Mircea cel Bătrân, amenajarea unei piste pentru bicicliști de-a lungul str. M. Sadoveanu, reabilitarea izvorului „Grigore Vieru” din Pădurea - Parc „Râşcani” și amenajarea locurilor de parcare auto pe str. Ginta Latină.

E de menționat că, reprezentanții executivului Primăriei, vor inspecta până la sfârșitul acestei săptămâni cele 5 sectoare ale capitalei, unde sunt în desfășurare proiecte de infrastructură și amenajare a spațiilor publice, finanțate din bani municipali sau prin contribuția agenţilor economici.