Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Monitorizarea executării lucrărilor de reparație în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău, în perioada iunie-septembrie 2021

   2305

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de lucru creat la nivel municipal va monitoriza în perioada: iunie-septembrie 2021, executarea lucrărilor de reparație în edificiile instituțiilor de învățământ din capitală, pentru anul de studii 2021-2022. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primarul general, Ion Ceban.

Din componența Comisiei fac parte responsabili din cadrul subdiviziunilor municipale: specialiști din cadrul Î.M. „Direcția construcții capitale", Direcției Generale educație, tineret și sport, consilieri municipali, manageri școlari, juriști și reprezentanți ai ONG-urilor de profil.

Primarul General, Ion Ceban, a abordat subiectul reparațiilor edificiilor școlare și preșcolare municipale în cadrul ședinței operative săptămânale, solicitând monitorizarea strictă din partea responsabililor a lucrărilor de reparație, pentru care, anual sunt alocate surse financiare substanțiale. „Fie că sunt reparații curente sau capitale, dar controlul calității acestora să fie strict. Implicați cât mai multă lume, inclusiv consilieri municipali. Noi vrem ca toate activitățile să fie transparente, iar pe final să avem lucru executat calitativ, să creăm condiții bune pentru copii. Dacă depistăm că am avut reparații doar pe foaie, atunci ne vom dezice de serviciile unor directori de instituții și responsabili", a atenționat edilul.

Președintele Grupului de lucru va raporta săptămânal viceprimarului de ramură, despre volumul lucrărilor de reparație efectuate în sediile instituțiilor de învățământ.

Pentru reparația instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău pentru anul curent an au fost alocați circa 130 mil. lei.

Sursele financiare sunt destinate pentru desfășurarea lucrărilor de reparație capitală și reparație curentă a edificiilor, instalarea și reabilitarea pavilioanelor din grădinițe, deschiderea de grupe noi, dotarea bazei tehnico-materiale și didactice a școlilor și grădinițelor.