• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Programul Maratonului vaccinării aniCOVID-19, Chișinău: 28-30 mai 2021

  Programul Maratonului vaccinării aniCOVID-19, Chișinău: 28-30 mai 2021

   27.05.2021 12:10    1981 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale organizează în perioada: 28-30 mai, Maratonul vaccinării la Palatul Republicii. Evenimentul se va desfășura în intervalul orelor: 09:00 - 22:00, pe adresa: Chișinău, strada Maria Cebotari 16.

  Ziua de deschidere a Maratonului va fi organizată după următorul program:

  08:30 - turul presei în spațiul prevăzut pentru desfășurarea procesului de vaccinare anti COVID-19;

  09:00 - startul acțiunilor de imunizare;

  09:00 - 22:00 - desfășurarea zilei de vaccinare;

  E de menționat că Maratonul este organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime", Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu" și Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo".

  Vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă,  doar cu buletinul de identitate. Sunt invitați să participe toți doritorii de a se proteja de infecția COVID-19.

  În cadrul Maratonului, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19 aprobate în Republica Moldova, recepționate de la Agenția Națională de Sănătate Publică. În caz de necesitate, cantitatea de seruri va fi suplimentată, cu excepția vaccinului Pfizer care este în stoc limitat. Totodată, precizăm că loturile de vaccin au fost prevăzute direct pentru desfășurarea acțiunii de masă anunțate, fiind exclusă completarea cu seruri de la alte instituții.

  Procesul de vaccinare va fi organizat la parterul Palatului Republicii, iar cetățenii vor fi organizați în fluxuri multiple (linii de vaccinare) pentru evitarea aglomerației.

  Vaccinarea împotriva COVID-19 e singura soluție pentru a opri pandemia și a reveni la o viață obișnuită.  Vino la maraton alături de întreaga familie, prieteni sau colegi.