Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conferința științifico-practică internațională dedicată Zilei Internaționale a Familiei

   2814

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 14-15 mai 2021, în capitală se va desfășura prima ediție a Conferinței științifico-practice internaționale dedicată Zilei Internaționale a Familiei. Evenimentul are ca obiectiv sensibilizarea societății și autorităților cu privire la problemele cu care se confruntă familia și identificarea soluțiilor practice pentru depășirea acestora.

Conferința științifico-practică este organizată de Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGPDC) în colaborare cu parteneri internaționali, instituții de învățământ superior, societatea civilă și va avea loc prin intermediul platformei ZOOM, iar sesiunea va fi transmisă pe pagina de Facebook a Primăriei Chișinău.

În cadrul primei ediții a conferinței, cu genericul „Consolidarea familiei - premisă fundamentală în promovarea drepturilor copilului", organizatorii își propun să mobilizeze comunitatea pentru dezvoltarea unor relații de familie sănătoase și armonioase, susținerea familiilor vulnerabile, precum și schimbarea comportamentului în spiritul valorilor supreme pe care se bazează familia.

Primarul general, Ion Ceban, va participa cu un mesaj de salut la deschiderea lucrărilor forului vineri, 14 mai, curent, ora 10:00, în Sala de conferințe, Clasa Viitorului de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă", care va întruni experți naționali și străini. De asemenea, viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, va participa la sesiunea plenară a evenimentului cu un raport privind implementarea Strategiei municipale pentru protecția dreptului copilului 2020-2025.

Pe parcursul a două zile, vor fi organizate 5 ateliere virtuale pe următoarele subiecte: familia - generator al valorilor morale, perspective în profesionalizarea specialiștilor în domeniul protecției familiei și copilului, prevenirea separării copiilor de părinți și asigurarea drepturilor acestora; învățarea permanentă (dimensiune de profesionalizare a cadrelor didactice, asistenților sociali și specialiștilor din subordinea DGPDC), parteneriatul intersectorial - factor important în realizarea politicilor de protecție socială a familiei și copilului.

Evenimentul este destinat cadrelor științifice/didactice, asistenților sociali, psihologilor, psihopedagogilor, managerilor Serviciilor sociale, centrelor de zi și plasament, reprezentanților ONG-urilor din domeniul protecției drepturilor copilului, studenților, masteranzilor și doctoranzilor, copiilor, părinților și reprezentanților legali, tuturor celor interesați de tematică.