Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pachete cu produse alimentare familiilor social-vulnerabile care au copii în instituțiile de învățământ special din capitală

   1949

Primăria municipiului Chișinău, cu susținerea Agenției Turce de Cooperare și Coordonare în Republica Moldova (TIKA), a oferit 600 de pachete cu produse alimentare, cu prilejul sărbătorilor de Paști, familiilor social-vulnerabile care au copii în instituțiile de învățământ special din municipiul Chișinău, aflate în subordinea Direcției generale educație. Acțiunea de donație s-a desfășurat la Școala auxiliară nr. 6 din capitală.

Prezentă la eveniment, viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici a salutat audiența din partea APL Chișinău,  menționând totodată că îmbunătățirea condițiilor de studii pentru toți copiii noștri este o prioritate pentru municipalitate. „Responsabilitatea față de tânăra generație trebuie manifestată zilnic, inclusiv prin gesturi de caritate", a mai spus Angela Cutasevici.   

La rândul său, coordonatorul TIKA, Selda Özdenoğlu, a declarat că oferirea de colete pentru elevii din instituțiile de învățământ special reprezintă o dovadă de susținere a copiilor, care sunt demni de o viață mai bună. „Acest gest este doar un început pentru Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare, de a fi alături de cei care au nevoie de susținere și dragoste. Pe viitor preconizăm  să organizăm sistematic acțiuni sociale de acest gen", a mai spus reprezentantul TIKA.

În instituțiile rezidențiale din municipiul Chișinău studiază cca 600 de elevi, familiile cărora au beneficiat de suport sub formă de colete cu produse alimentare. De asemenea, alte 19 familii social-vulnerabile au beneficiat de donații din lotul oferit de Agenția TIKA.

E de menționat că săptămâna trecută, Agenția a mai făcut o donație de 600 de pachete cu produse alimentare asistenților personali din cadrul Serviciului social ,,Asistența personală", din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.