Primarul General, Ion Ceban a semnat un acord de colaborare cu Guvernatorul orașului Sankt Petersburg

   2999

Primarul General, Ion Ceban, și Guvernatorul orașului Sankt Petersburg, Alexandr Beglov, au semnat joi un acord de colaborare (foaie de parcurs) dintre Primăria municipiului Chișinău și Guvernul orașului Sanct Petersburg, în domeniul comercial-economic și cel cultural, pentru anii 2021-2024.

Potrivit edilului capitalei, acordul semnat cu administrația orașului de pe Neva reprezentă un progres, atât în privința colaborării dintre orașe, cât și sub aspectul relațiilor bilaterale moldo-ruse.

„Avem multe de învățat de la administrația orașului Sankt Petersburg, atât sub aspectul dezvoltării urbane, cu menținerea aspectului arhitectural-istoric, dar și privind managementul orașului, modernizarea transportului, păstrarea și dezvoltarea patrimoniului cultural. Sunt ferm convins că relațiile dintre orașele noastre se vor dezvolta și mai mult în perioada care urmează", a mai declarat Ion Ceban.

Tot pe parcursul zilei de astăzi, pretorul sectorului Botanica, Diana Guba și șeful administrației raionului Moscova al Sankt Petersburgului, au semnat un acord de colaborare între cele două unități administrativ-teritoriale.

E de menționat că raionul Moscova al Sankt Petersburgului și sectorul Botanica al Chișinăului au anumite similitudini: ambele unități teritorial-administrative reprezintă porțile din partea de nord a orașelor enunțate. În raionul Moscova al orașului de pe Neva se află aeroportul Pulkovo, iar la Botanica este amplasat Aeroportul Internațional Chișinău.

Ion Ceban a mai ținut să remarce că administrația orașului Sankt Petersburg a reușit să integreze în imaginea orașului străzile, casele și curțile de diferit rang. Potrivit edilului, această experiență de administrare a orașului este important să fie aplicată și la noi, începând de la curțile blocurilor de locuințe, pasajele subterane, străzi etc.

Amintim că în perioada 28 aprilie-1 mai, a.c., Primarul General, Ion Ceban, întreprinde o vizită oficială la Sankt Petersburg, Rusia.