Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea va veni cu inițiativa de a redeschide în perioada următoare activitatea teatrelor din capitală

   1750

Primăria municipiului Chișinău va înainta propunerea în adresa Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, pentru a fi reluată activitatea teatrelor, cu respectarea tuturor normelor de siguranță. Inițiativa municipalității este dictată de faptul că locuitorii capitalei au nevoie activități culturale, iar în ultima perioadă se atestă o diminuare a numărului de îmbolnăviri prin COVID-19.

Despre aceasta a anunțat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Primarul General, Ion Ceban.

Potrivit edilului, în această perioadă deloc ușoară, actorii sunt acea categorie de persoane care au avut de suferit din cauza anulării spectacolelor, iar acest lucru se răsfrânge și asupra chișinăuienilor care au nevoie de activități recreative și culturale.

„Propunem ca spectatorii să fie așezați peste un scaun, aşa ca să fie respectată distanța socială, iar cei care vin la teatru să poarte mască şi să-şi dezinfecteze mâinile. Consider că nu are sens ca toate restaurantele şi piețele să activeze, în timp ce teatrele rămân închise. Principalele condiții care se impun a fi respectate în această situaţie sunt aceleași care au fost stabilite pentru spațiile deschise și închise", a declarat Ion Ceban.

E de menționat că, pe teritoriul municipiului Chișinău, de câteva săptămâni, se atestă o scădere a morbidității prin infecția COVID-19. Potrivit specialiștilor aceasta este dictată prin desfășurarea procesului de vaccinare anticovid.