Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale specializate întreprind măsuri pentru combaterea căpușelor și a altor dăunători

   1940

Primăria municipiului Chișinău informează că ÎM „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" desfășoară activități în vederea combaterii căpușelor și a altor dăunători de pe teritoriul parcurilor din capitală. Pe parcursul săptămânii curente, serviciile municipale de profil au prelucrat chimic spațiile verzi din sectoarele Râșcani și Buiucani.

Astfel, s-a intervenit mecanizat contra dăunătorilor pe teritoriile Parcului Râșcani și Pădurea-Parc Râșcani. Totodată, au fost prelucrate manual coniferele din străzile: Florilor, Miron Costin, Kiev, Albișoara, bd. Renașterii Naționale și scuarul din bd. Moscova.

Lucrările de acest gen sunt desfășurate pe parcursul întregii perioade calde a anului, din martie-aprilie, până în octombrie, în zonele verzi ale capitalei (unde se plimbă oamenii cu animalele de companie).

În context, e de menționat că serviciile municipale de profil sunt implicate în paralel în vederea identificării noilor focare de ambrozie în toate sectoarele orașului, unde se va interveni, la necesitate pentru combaterea plantei, cu erbicide sau cu motcositoarele.