Un nou mesaj video adresat locuitorilor capitalei, în contextul situației alarmante cauzate de pandemia de COVID - 19

   2138

Primăria municipiului Chișinău prezintă cel de-al doilea material video realizat în cadrul Campaniei „Pentru Viață. Pentru Sănătate”, adresat locuitorilor capitalei, în contextul situației alarmante cauzate de pandemia de COVID 19.

De această dată, protagonista spotului este Tatianei Harghel, șefa departamentului COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, care a transmis un mesaj emoționat către cetățenii capitalei, în contextul crizei epidemiologice și a situației alarmante din ultima perioadă.

Medicul menționează despre situațiile complicate cu care se confruntă colegii ei atunci când nu știu care pacient ar fi prioritar de internat în staționar, pentru că locurile sunt limitate.

„Emoționant este fiecare deces care mi se raportează dimineață. Când mamele, fiind într-o vârstă mai înaintată, vin ca să-și ia certificatele de deces al copiilor. Când soțul sau soția stau într-o secție și celălalt pierde lupta cu viața în secția de reanimare. Iar faptul de a ne apropia și a-i anunța despre aceasta, e destul de complicat. Este emoționant atunci când decedează colegi de-ai noștri”, a transmis Tatiana Harghel.

Campania „Pentru Viață. Pentru Sănătate” din cadrul proiectului Împreună împotriva COVID-19 – Mannheim - Chișinău - Cernăuți” este implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

 #PentruViață #PentruSănătate