Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședință de lucru cu privire la amenajarea parcărilor în municipiul Chișinău (VIDEO)

   2475

Primarul General, Ion Ceban, a convocat astăzi responsabilii de dezvoltarea domeniului parcărilor din oraș, pentru a evalua starea de lucruri în prezent și care sunt pașii următori ai APL la capitolul dat.

Municipalitatea și-a propus să creeze în acest an cca 3000 locuri de parcare în zona centrală a orașului, după care se va interveni cu amenajare de spații de profil spre periferii.

De asemenea, vor fi amenajate 112 locuri de parcare în adiacentul Î.M. „Piața Centrală”, pe străzile Armenească, Varlaam, Tighina, pentru vizitatori, ca urmare a evacuării gheretelor neautorizate de pe trotuarele din preajma pieței.

Pe parcursul lunilor precedente, subdiviziunile municipale de profil au verificat contractele de parcare încheiate cu agenții economici. În rezultatul controalelor s-au constatat anumite abateri. Au fost cazuri când în loc de parcări au fost amenajate piețe, astfel că problema în zonele respective s-a agravat și mai mult, în loc să fie soluționată.

În altă ordine de idei, Primarul General a solicitat responsabililor să prezinte informația despre operatorii în construcții care au edificat blocuri locative multietajate și trebuiau să asigure și cca 70% spații pentru parcare.

La următoarea ședință va fi analizată inclusiv soluția de achitare în cazul parcărilor cu plată, iar în acest sens urmează să fie consultată și părerea cetățenilor, pentru a lua o decizie corectă pentru toată lumea.

Ion Ceban a invitat la colaborare agenții economici care doresc să se implice în parteneriate publice-private cu municipalitatea, în vederea edificării parcărilor multietajate. De asemenea, edilul a solicitat luarea la evidență a tuturor spațiilor municipale unde pot și urmează a fi amenajate locuri de parcare, inclusiv pe str. Mesager, bd. Mircea cel Bătrân, str. Sarmizegetusa, în preajma parcurilor „La Izvor”, „Alunelul” și în zona Parcului „Dendrariu”.