Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea primului material video de informare privind măsurile de protecție antiCOVID din cadrul campaniei „Pentru Viață. Pentru Sănătate”.

   1957

Primăria municipiului Chișinău informează că marți a fost lansat primul spot video privind măsurile de protecție din cadrul Campaniei de informare „Pentru Viață. Pentru Sănătate", realizate în comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate, în cadrul proiectului „Împreună împotriva COVID-19 - Mannheim - Chișinău - Cernăuți".

Protagoniștii materialului video sunt persoane reale, care asigură buna funcționare a serviciilor în capitală: medic de familie, învățător, maistru din cadrul ÎM „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", șef de serviciu la ÎM Regia „Autosalubritate", asistent social, taxator din cadrul ÎM „Regia Transport Electric Chișinău" etc.

Mesajul spotului este că toți membrii comunității trebuie să fie prudenți și responsabili, să aibă grijă de sănătatea familiilor lor și a celor din preajmă; să ne preocupe starea oamenilor în vârstă și a membrilor familiei care au boli cronice sau sunt la o vârstă înaintată. „Nu vă expuneți riscului și nu expuneți pericolului oamenii dragi, pentru că infecția COVID-19 reprezintă în continuare un pericol major pentru fiecare dintre noi", mai afirmă persoanele din materialul video de informare.

Sportul a fost distribuit deja pe rețelele de socializare ale municipalității și a entităților structurale din cadrul APL Chișinău. De asemenea, va fi difuzat la TV și în transportul public.

Campania de informare „Pentru Viață. Pentru Sănătate" are drept scop informarea populației municipiului Chișinău referitor la măsurile de protecție împotriva COVID-19 și promovarea responsabilității colective în vederea reducerii riscului de infectare și efectele negative ale COVID-19.

Prin intermediul acestei inițiative, municipalitatea va intensifica acțiunile de informare a cetățenilor privind respectarea normelor sanitare și de distanțare impuse de autorități, precum și de creștere a stocurilor de echipamente medicale și consumabile pentru acordarea asistenței medicale urgente.

Campania „Pentru Viață. Pentru Sănătate" din cadrul proiectului „Împreună împotriva COVID-19 - Mannheim - Chișinău - Cernăuți, este implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency, Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.