Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Circa 2300 cereri depuse online în prima zi de înscriere în clasa I a copiilor din capitală

   2268

Primăria municipiului Chişinău informează că în prima zi de înscriere a copiilor de 7 ani în clasa I, au fost depuse circa 2300 de cereri online, prin intermediul platformei www.escoala.chisinau.md.

Menționăm că în acest an, înscrierea copiilor în clasa I se va desfășura în două etape: 01.04.2021 - 11.06.2021 - etapa I și 14.06.2021- 30.08.2021 - etapa a II-a.

Înregistrarea se face online, gratuit, pe platforma www.escoala.chisinau.md care  poate fi accesată și de pe platforma https://educatieonline.md.

Toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse. Iar procedura de înscriere prin intermediul platformei corespunde condițiilor și cerințelor prevăzute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, municipiul Chișinău fiind unica entitate teritorială din republică care oferă astfel de serviciu cetățenilor.

În prima etapă vor fi analizate cererile care corespund cerințelor enunțate: împlinirea de către copil a vârstei de 7 ani și corespunderea instituției de învățământ cu adresa de reședință. Cererile care nu se încadrează pentru I-a etapă, vor fi transferate pentru etapa ulterioară.

Precizăm că inițial, părinții completează cererile de înscriere a copiilor în clasa întâi cu anexarea copiilor de pe următoare acte: cererea de înscriere; copia buletinului de identitate al părintelui/reprezentantului legal al copilului; copia certificatul de naștere al copilului.

Totodată, la începutul anului de studii 2021, pentru dosarul elevului, părintele va prezenta instituţiei de învățământ: fișa medicală; 2 fotografii ale copilului (mărimea 3 x 4cm); raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării, precum și a dezvoltării capacităților și aptitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare (pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare); decizia pozitivă a comisiei municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară a copiilor care n-au împlinit 7 ani până la începutul anului școlar și n-au frecventat grupa pregătitoare a instituției de educație timpurie.

Evaluarea psihologică a copiilor va fi efectuată de către specialiştii din cadrul Centrului psiho-socio-pedagogic al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, conform programărilor preventive la numărul de telefon: 022- 270-667.

Pentru detalii, persoanele interesate pot apela Call centru: (022) 20-16-09.