• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Preturile sectoarelor Buiucani și Botanica au stabilit relații de colaborare cu primăriile sectoarelor municipiului București

  Preturile sectoarelor Buiucani și Botanica au stabilit relații de colaborare cu primăriile sectoarelor municipiului București

   02.04.2021 14:40    276 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 30 martie – 1 aprilie a.c., pretorii sectoarelor Buiucani și Botanica din Chișinău, Vadim Brînzaniuc și Diana Guba, au întreprins o vizită oficială în municipiul București, România. 

  Pe durata vizitei, reprezentanții municipalității au avut mai multe întrevederi la nivelul autorităților publice locale din România.  

  În special, pretorii de Buiucani și Botanica s-au întâlnit cu primarul sectorului 4 al municipiului București, Daniel Băluță. 

  Astfel, în perioada imediat următoare, Primăria sectorului 4 București va detașa specialiști din cadrul aparatului, pentru a transmite angajaților administrației locale din Chișinău experiența și bunele practici pe mai multe domenii. 

  De asemenea, în cursul întrevederii cu primarul Radu Mihaiu, s-a stabilit că sectorul 2 al municipiului București va sprijini, eforturile administrației din Chișinău și va începe procesul de înfrățire cu Pretura sectorului Botanica. 

  E de menționat că sectorul Buiucani are deja stabilită o relație de parteneriat cu Primăria sectorului 6 municipiul București, începând cu anul 2019. Consiliul local al sectorului 6 din municipiul București finanțează lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani.

  Astfel, în cadrul întrevederii cu primarul Ciprian Ciucu, acesta a subliniat că Primăria sectorului 6 București, va include sectoarele Buiucani și Botanica drept parteneri în proiectele pe care le va înainta spre finanțare în cadrul programelor susținute de Uniunea Europeană.

  Totodată, sectorul Buiucani a inițiat discuțiile privind încheierea unui acord de cooperare cu Consiliul Județean Ilfov.

  Amintim că, recent Primarul general, Ion Ceban împreună cu  reprezentanții  executivului, la fel au efectuat o vizită de lucru în România unde a avut mai multe întrevederi cu primari de sectoare, reprezentanți ai autorităților centrale, dar și primari din mai multe localități ale Bucureștiului. 

  În cadrul vizitei, s-a stabilit că la Chișinău urma să vină mai mulți primari din sectoarele Bucureștiului, acestea fiind amânate pentru perioada următoare.