• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Două terenuri din strada Ion Creangă au revenit în folosința municipalității

  Două terenuri din strada Ion Creangă au revenit în folosința municipalității

   31.03.2021 14:07    574 Accesări    
  Primăria municipiului Chișinău informează că două terenuri de aproximativ 0,09 ha, din strada Ion Creangă, au revenit în folosința municipalității, după ce anterior, au fost transmise în arendă, pentru edificarea unor blocuri de locuințe. Astfel, prin comasare se va
  forma un teren cu destinație publică, pe care urmează a fi amenajat un scuar pe parcursul anului curent.
  O decizie în acest sens, a fost adoptată astăzi de Consiliul municipal Chișinău, cu votul majorității aleșilor locali.     
  Totodată, executivul va întreprinde măsurile necesare pentru radierea înregistrărilor anterioare, precum înregistrarea terenului nou format în Registrul Bunurilor Imobile.  
  Primarul general, Ion Ceban, a menționat că decizia adoptată urmărește protejarea proprietății municipale prin trecerea din domeniul privat în domeniul public, care este mai securizat în conformitate cu legislația în vigoare.
  Edilul capitalei a precizat că actualmente Primăria Chișinău a inițiat mai multe asemenea procese, care au ca scop revenirea în folosință a bunurilor ce constituie proprietatea municipiului, pentru a nu putea fi privatizate și utilizate în scheme frauduloase.