Program de activitate extins pentru Asociațiile Medicale-Teritoriale din capitală

   2382

Primăria municipiului Chișinău informează că programul de activitate al Asociațiilor Medicale-Teritoriale din capitală a fost extins. De asemenea, la solicitarea Primarului General, Ion Ceban, fost prelungit programul de lucru pentru cabinetele de radiologie, dar și al laboratoarelor clinice.

Actualmente, în policlinicile din Chișinău funcționează 10 aparate de radiologie, pentru a facilita accesul persoanelor suspecte sau confirmate cu COVID-19, la investigațiile medicale esențiale, inclusiv în zilele de odihnă.

Totodată, persoanele cu suspecție la infecția cu coronavirus, pot solicita teste rapide, achiziționate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, disponibile la centrele medicilor de familie. Această măsură are scopul de a depista rapid pacienții cu COVID-19 și a preveni agravarea stării de sănătate a acestora.

În paralel, APL Chișinău identifică soluții în vederea imunizării cadrelor didactice din municipiu, la dorință, pentru siguranța profesorilor și pentru ca elevii să revină fizic în sălile de clasă. „Sper că astfel vom rupe lanțul îmbolnăvirilor printre cadrele didactice. Rog în continuare Ministerul Sănătății să ne ajute cu vaccinuri pentru profesori", a declarat Primarul General, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Municipalitatea ține la control și situația angajaților din grădinițe, privind infectările cu COVID-19, cu intervenții prompte atunci când apar focare noi de infecție. Mai mult, Direcția generală educație, tineret și sport a perfectat deja listele cu cadrele didactice din școli și grădinițe, care sunt dispuse să fie imunizate.

Edilul capitalei a solicitat respectarea în continuare a măsurilor de protecție împotriva COVID-19, în spațiile publice: în parcuri, centre comerciale, în transportul publici și în lăcașele de cult.

La rândul său, poliția va monitoriza situația și va aplica amenzi celor care ignoră recomandările făcute de autorități.