Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reluarea circulației rutiere pe str. Maria Cebotari din centrul capitalei

   2007

Primăria municipiului Chișinău anunță că începând de marți, 02 martie, a.c., a fost redeschisă circulația rutieră pe strada Maria Cebotari, în perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - 31 August 1989. Decizia municipalității a fost luată pentru a decongestiona traficul rutier în zona centrală.

Astfel, serviciile municipale au demontat barierele, blocurile de beton și indicatoarele rutiere de restricționare pe tronsonul din str. Maria Cebotari. De asemenea, au fost schimbate utilitățile și remediat carosabilul în zona de intervenție.

Direcția de deplasare pe str. M. Cebotari este cu sens unic, de la bd. Ștefan cel Mare și Sfânt spre 31 August 1989.

Anterior Primarul General, Ion Ceban, a solicitat Direcției generale transport public și căi de comunicație să ofere soluții pentru redeschidea unor tronsoane de străzi din zona centrală a capitalei, unde era restricționată circulația rutieră.

E de menționat că în luna ianuarie, a.c, a fost redeschisă circulația rutieră pe str. Sfatul Țării, tronsonul cuprins între bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Mitropolit Dosoftei, iar obiectivul de semafor de pe bulevardul central a fost repus în funcțiune.