Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, a întreprins o vizită de lucru în orașul Sângera, unde au fost conectate la rețeaua de gaze naturale cca 30 de gospodării

   2162

Primarul general, Ion Ceban, a întreprins astăzi o vizită de lucru în orașul Sângera din componența municipiului, unde a fost pusă în funcțiune noua magistrală de gaze naturale cu o lungime de 17km și  au fost conectate la rețea cca 30 de gospodării individuale. Proiectul a fost realizat prin implicarea municipalității și a Primarului General, care a purtat negocieri cu furnizorul de gaze, pentru a construi, în termen scurt rețele noi, prioritar în această localitate.  

Pe parcursul lunii martie, vor fi conectate la rețeaua de gaze naturale alte 75 de case din cartierul dat, iar în perioada următoare alte 200. Noua magistrală poate asigura conectarea la gaze naturale a tuturor celor 622 de gospodării din cartierul nou al orașului Sângera.

Edilul capitalei a ținut să mulțumească reprezentanților companiei „Moldova-Gaz" pentru conlucrare eficientă și intervenție promptă în orașul Sângera, pentru investițiile de cca 10 milioane de lei făcute în construcția rețelei magistrale cu o lungime de 17 km de pe strada Tineretului.

„Anul trecut când am discutat cu Dumneavoastră, nimeni nu credea că într-o perioadă atât de scurtă va fi conectat gazul. Mulțumim furnizorului de gaze, care a investit aici. În lunile august - septembrie, anul trecut, au demarat lucrările, iar astăzi suntem la prima fază când putem conecta 20-30 de gospodării casnice. A trebuit să corectăm proiectul, să ajustăm anumite lucruri, dar am reușit. Astfel, locuitorii din acest cartier vor avea condiții mai bune de trai", a menționat Ion Ceban.

La rândul său, primarul de Sângera, Valeriu Popa a declarat că datorită implicării municipalității în problema livrării gazelor naturale în localitate, a fost urgentată procedura, iar consumatorii de pe strada Tineretului, unde a fost construit noul gazoduct au avut de achitat o sumă mai mică pentru conectare, față de celelalte sectoare.