• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Curtea grădiniței Nr.225 din sectorul Ciocana va fi reabilitată cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Chișinău

  Curtea grădiniței Nr.225 din sectorul Ciocana va fi reabilitată cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Chișinău

   26.02.2021 13:12    861 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că 857 de copii de la grădinița Nr. 225 „Spicușor" din sectorul Ciocana, vor beneficia de condiții mai bune pentru joacă și recreere. Astfel, reabilitarea curții se va desfășura în cadrul proiectului de renovare a pavajului de pe teritoriul instituției preșcolare din municipiul Chișinău.  

  Proiectul este parte a Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „KUSANONE", finanțat de Ambasada Japoniei în Republica Moldova, care are scop principal de a influența bunăstarea populației.   

  Instituția preșcolară a depus dosarul de finanțare în luna martie 2020, iar obiectivele generale ale proiectului sunt: reabilitarea și modernizarea infrastructurii grădiniței și amenajarea terenului de joacă.

  În context, Primarul General, Ion Ceban, a avut astăzi o discuție și cu E.S. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, căruia i-a mulțumit pentru cooperare și sprijin din partea țării sale, pentru asistența financiară oferită instituțiilor publice municipale.   

  E de menționat că grădinița este inclusă și în lista instituțiilor care vor fi reabilitate termic în cadrul Proiectului „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău", cu suportul BERD.  

  Prima tranșă a proiectului presupune termoizolarea a 23 de clădirii - instituții publice: grădinițe, licee, școli sportive și spitale.    

  Grădinița Nr. 225 din sectorul Ciocana este cea mai mare instituție preșcolară din țară, unde activează 28 grupe de copii cu vârsta de 2-7 ani.