• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Maestrul Eugen Doga va contribui la procedura de definitivare a coloanei sonore a Imnului orașului Chișinău

  Maestrul Eugen Doga va contribui la procedura de definitivare a coloanei sonore a Imnului orașului Chișinău

   23.02.2021 13:53    475 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că maestrul Eugen Doga, în calitate de autor al muzicii Imnului orașului Chișinău, a participat astăzi la ședința Grupului de lucru pentru realizarea procedurii de perfecționare și definitivare a simbolurilor publice municipale, în vederea eliminării deficiențelor tehnice din coloana sonoră a imnului.  

  Primarul general, Ion Ceban, i-a mulțumit maestrului Eugen Doga, din numele tuturor chișinăuienilor, pentru contribuția adusă la îmbunătățirii imaginii orașului, dar și pentru implicarea Domniei sale pentru revizuirea variantei sonore oficiale a imnului Chișinăului - componentă a simbolicii publice municipale.

  Distinsul compozitor și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu municipalitatea, pentru definitivarea liniei melodice a Imnului „Orașul Meu", conform rigorilor stabilite.

  Potrivit Comisiei Naționale de Heraldică, imnul orașului trebuie să fie prezentat spre avizare și înregistrare în condițiile legii, la fel ca celelalte simboluri publice: stema și drapelul.

  Imnul orașului Chişinău este o operă muzical-poetică, alcătuită în baza cântecului „Oraşul meu", muzică - Eugen Doga, versuri - Gheorghe Vodă.

  Imnul este interpretat la şedinţa oficială, după validarea împuternicirilor primarului municipiului Chişinău, la deschiderea şi închiderea şedinţelor Consiliului municipal, la arborarea oficială a Drapelului municipiului Chişinău, la sosirea şi plecare unor delegaţii oficiale invitate de autorităţile locale.