• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Prezentarea informației privind achiziționarea coșurilor de gunoi amplasate pe bulevardul central al capitalei

  Prezentarea informației privind achiziționarea coșurilor de gunoi amplasate pe bulevardul central al capitalei

   22.02.2021 12:55    501 Accesări    

  Direcția generală locativ-comunală și amenajare a desfășurat la data de 01.10.2020 licitația privind achiziționarea a 50 coșuri de gunoi pentru amplasarea pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, cu suma estimativă de 396 mii lei, fără TVA. Astfel, costul estimativ de 7920 lei per unitate, fără taxa pe valoare adăugată, a fost stabilit consultând catalogul de prețuri de la producător.

  În urma licitației, a fost examinată oferta companiei S.R.L. TORECO, cu suma de 395 mii lei fără TVA (7900 lei pentru o unitate). De asemenea, prețul ofertat implică în afară de valoarea coșului, transportul și instalarea acestora. În rezultatul desemnării acestui agent economic drept câștigător al concursului, a fost încheiat contractul pentru livrarea coșurilor de gunoi în termen de 45 zile.

  Containerele stradale de gunoi au un volum de 100 litri și sunt confecționate din materiale rezistente, în stil englezesc. Surse pentru achiziția acestora, în bază de concurs, au fost alocate din bugetul municipal.

  Pe link-urile de mai jos sunt indicate prețuri ale acestui model de coș în alte țări.

  https://rusbin.ru/shop/urna-glasdon-plaza/ Preț aproximativ - 11600 lei

  https://citibin.ru/shop/ulichnaya-urna-glasdon-plaza/ Preț aproximativ - 11600 lei

  https://uk.glasdon.com/plaza-r-litter-bin Preț aproximativ - 8650 lei (prețul producătorului în Marea Britanie, fără livrare și instalare)