Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău a elaborat un set de întrebări și răspunsuri despre Proiectul Buget Civil 2021, pentru a ghida cetățenii să depună proiecte

   2878

Primăria municipiului Chișinău informează că Direcția Relații Publice și Buget Civil, responsabilă de implementarea Programul Buget Civil, a elaborat o serie de întrebări și răspunsuri, în ajutorul persoanelor care intenționează să aplice la ediția 2021 a Programului, în scopul perfectării corecte a dosarului de proiect.

Astfel, cetățenii interesați de bugetarea participativă se pot documenta despre ceea ce reprezintă Bugetul Civil Chișinău, care sunt obiectivele Programului și prioritățile pentru ediția 2021, cine poate aplica la inițiativa bugetării participative, câte propuneri pot fi făcute de un singur cetățean/grup de inițiativă, ce trebuie să conțină și până când poate fi depus dosarul la Primărie.

Amintim că anual, pentru desfășurarea Programului Buget Civil este prevăzut un buget de 3 milioane de lei. Din suma enunțată vor fi finanțare proiecte de valoare mică - 50/100 mii lei și proiecte de valoare mare - 100/300 mii lei. Proiectele desemnate eligibile vor fi finanţate până la epuizarea sumei totale disponibile.

Dosarele de participare în cadrul Proiectului Buget Civil 2021 pot fi depuse până la data de 28 februarie, a.c. 

Intrebari Raspunsuri Buget Civil by Primăria Chișinău on Scribd