Pagina oficială a Municipiului Chișinău

APL Chișinău lansează un chestionar online privind corupția în instituțiile de învățământ din capitală

   3005

Primăria municipiului Chișinău lansează un chestionar online în vederea identificării gradul de corupție în școlile și grădinițele din capitală, care va contribui la reformularea politicilor la nivel de sistem educațional municipal, în scopul combaterii fenomenului colectărilor de plăți informale.

Chestionarul este organizat de subdiviziunea de profil a APL Chișinău, Direcția generală educație, tineret și sport, iar părinții, elevii, profesorii și managerii instituțiilor educaționale sunt chemați să informeze despre cazurile suspecte pe care le-au observat în instituții, în timpul desfășurării procesului educațional.  

Datele colectate vor fi procesate cu respectarea măsurilor de  confidențialitate, iar informația despre participanți va rămâne anonimă.

Doritorii vor participa la chestionar prin completarea unui formular google, la acest link: http://bit.ly/3aRIbxF

Amintim că în instituțiile de învățământ general sunt interzise colectările ilicite de bani sub orice pretext, acceptarea altor beneficii din partea elevilor și a familiilor acestora, precum și din partea organizațiilor obștești ale părinților.