Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Depunerea dosarelor de finanțare în cadrul Programului Bugetul Civil, ediția 2021

   3804

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 01 februarie - 28 februarie 2021, cetăţenii pot depune proiecte spre finanţare din fondul Bugetului Civil. Dosarul complet va fi expediat la adresa bugetcivil@pmc.md și pe suport de hârtie la Direcția relații publice și buget civil, bir.8.

Pentru a participa la Programul Bugetul Civil, persoanele interesate vor transmite în versiune electronică dosarul de aplicare, care va conține următoarele documente:

- Formularul - tip de aplicare (descarcă aici);

- Lista de semnături. Pentru proiectele mici, persoanele interesate vor colecta din partea cetățenilor minim 100 de semnături, pentru proiectele mari aceștia vor colecta minim 200 de semnături;

- Cererea de confirmare a co-finanțării (descarcă aici).

Proiectele ce urmează a fi implementate vor fi selectate de o comisie de evaluare formată din reprezentanții administraţiei publice locale a municipiului Chişinău și ai societății civile aleși prin concurs, ulterior vor fi supuse procesului de vot al cetăţenilor.     

La program pot înainta propuneri de proiecte cetățenii orașului, iar depunerea dosarelor poate fi efectuată atât de persoane fizice cât și juridice, în mod individual sau în echipe.

De menționat că, fiecare persoană/echipă va putea formula una sau maxim două propuneri de proiect. Un criteriu important este asigurarea co-finanțării, astfel pentru proiectele depuse de persoanele fizice, cofinanțarea va fi de la – 1%, iar pentru persoanele juridice – 20%.

De asemenea, participanții sunt îndemnați să consulte Ghidul Aplicantului, unde sunt furnizate informații utile cu privire la mecanismul și condițiile de participare în cadrul Programului Buget Civil (descarcă aici) și Regulamentul privind Bugetul Civil în municipiul Chișinău (descarcă aici).

Termenul limită de depunere a dosarelor este: 28 februarie 2021, ora 17:00.

Toate informaţiile relevante privind Programul Bugetul Civil din municipiul Chișinău, ediția 2021 pot fi obținute de la Direcția relații publice și buget civil, persoana responsabilă: Alina Procopciuc, tel. de contact: 022-20-17-07/022-20-17-08, e-mail: bugetcivil@pmc.md.

Proiectele înaintate spre finanţare vor avea o durată de implementare până la finele anului curent.