Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Costul hranei elevilor în școlile din Chișinău a fost modificat

   2035

Primăria municipiului Chișinău informează că în anul curent, costurile pentru alimentația elevilor au fost modificate, în legătură cu creșterea normelor financiare pentru unele categorii de copii care beneficiază de hrană gratuită.

Astfel, a fost majorat costul hranei elevilor cu 5 lei/zi care acum constituie 28 lei, inclusiv 17,20 lei din sursele bugetului municipal. Beneficiari ai acestor servicii sunt 20% din elevii din familii defavorizate din grupele cu regim prelungit, elevii din clasele I-IV care au suportat TBC și cei din clasele V-IX care au suportat TBC.

Totodată, precizăm că toți elevii din clasele I-IV beneficiază de dejunuri calde, în valoare de 13,65 lei/zi, dintre care 10,80 lei alocați din sursele transferurilor de la bugetul de stat și 2,85 lei din bugetul municipal.

Costul prânzurilor este de 14,35 lei, cu 5 lei mai mult față de anul 2020, asigurat integral din bugetul municipal.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat crearea unui grup de lucru, cu participarea reprezentanților fracţiunilor din CMC pentru a monitoriza procesul de alimentaţie în instituţiile de învăţământ din capitală. „Hrana copiilor trebuie să fie sănătoasă și aici municipalitatea nu poate face economii, iar funcționarii care vor ignora normele impuse se vor alege cu sancțiuni. Astfel, nu era corect ca micul dejun să coste 13,65 lei, iar prânzul - 9,35 lei", a menționat edilul capitalei.

În instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiu sunt alimentați gratuit 44924 de elevi, cu 688 mai mult față de anul 2020, iar în acest scop au fost prevăzuți în buget 44,9 milioane de lei, cu 5,43 milioane mai mult față de anul 2020.