Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În municipiul Chișinău se atestă o diminuare a morbidității prin infecția COVID-19

   1358

Primăria Chișinău  informează că incidența îmbolnăvirilor prin infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului este încă foarte înaltă, în comparație cu alte teritorii din republică, cu persistența cazurilor grave și foarte grave, deși se atestă o anumită diminuare a numărului de infectări.

Totodată, în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecției COVID-19, pe teritoriul municipiului se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „cod roșu".

Informații în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative săptămânale, de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate.

Conform informației din data de 25.01.2021, în municipiul Chișinău sunt 65755 de cazuri confirmate COVID-19, inclusiv tratate -  53704 pacienți și decese - 1106.

Rămân afectate aceleași grupe de vârstă: 30 - 39 ani și 60 ani și peste.

Specialiștii estimează pentru perioada următoare, o creștere a numărului de cazuri de infecții cu COVID-19, astfel APL Chișinău reiterează necesitatea respectării măsurilor de precauție, cu mențiunea că cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării rămâne purtarea obligatorie a măștii de protecție, păstrarea distanței fizice, spălarea regulată pe mâini și evitarea locurilor publice aglomerate.