Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acordarea compensațiilor familiilor defavorizate din municipiul Chișinău,în sezonul termic 2020-2021

   1419

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 21 mii de familii nevoiașe din oraș și suburbii vor beneficia de compensații în sezonul termic 2020-2021, conform informației preliminare a Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA). Listele cu beneficiarii au fost transmise la preturile de sector și la primăriile localităților suburbane pentru procesare, astfel ca informația să poată fi transmisă către operatorii de servicii de profil și respectiv solicitanții să beneficieze de ajutoare.

Acest subiect a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit șefului Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, până la sfârșitul lunii curente, beneficiarii pentru care au fost verificate datele, vor primi compensațiile pentru care au aplicat, inclusiv cu recalculul pentru lunile noiembrie și decembrie 2020, iar ceilalți, începând de luna viitoare. „Familiile pentru care nu se va reuși verificarea datelor până la sfârșitul lunii curente, vor primi compensațiile în februarie, cu recalculare pe 3 luni: noiembrie, decembrie și ianuarie. Astfel, toți beneficiarii care corespund criteriilor stabilite de APL Chișinău vor primi facturi cu includerea compensațiilor solicitate", a precizat șeful DGLCA.

Amintim că beneficiari ai compensaţiilor pentru serviciile comunale și resursele energetice, în mărime de 40% din costul facturii, sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 lei / lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere (cu vârsta de până la 35 de ani), cu venituri mediu global lunar de până la 5000 de lei.

De menționat că familiile sărace, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic beneficiază, de asemenea, de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.