Primarul general, Ion Ceban, a participat la ceremonia de redeschidere a IET nr. 140 din comuna Băcioi

   3342

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la ceremonia de redeschidere a Grădiniței nr. 140 „Ion Creangă" din comuna Băcioi, cu o capacitate de 160 de locuri și 7 grupe de copii, inclusiv o grupă de creșă, după finalizarea lucrărilor de reparație capitală a edificiului. Lucrările au constat în schimbarea acoperișului, reparația blocului alimentar, a sălilor de grupă, a fațadelor, dar și a pavilioanelor și a terenurilor de joacă, pentru care Primăria Chișinău a contribuit cu 80 la sută din suma de 20 de milioane alocată pentru reabilitarea acestui obiectiv.

Edilul capitalei a ținut să menționeze că reabilitarea infrastructurii de menire socială din suburbii rămâne o prioritate pentru municipalitate, astfel că a efectuat periodic vizite la obiectivele aflate în reparație de la Băcioi, școli și grădinițe, pentru a se asigura de bunul mers al lucrurilor.

„Conectarea IET nr. 140 la rețeaua de gaze naturale a avut loc în noiembrie 2020, ca urmare a conlucrării noastre cu administrația SRL „Chișinău-Gaz", în condițiile când racordarea edificiului grădiniței la rețea era problematică, având în vedere costurile mari pentru asemenea lucrări. Dar situația a fost depășită și acum familiile tinere cu copii pot beneficia de servicii publice calitative în localitatea lor", a spus Ion Ceban.

Reabilitarea edificiului IET nr. 140 a început în anul 2012, iar de atunci încoace, anual din bugetul municipal și cel local erau prevăzuți bani. Astfel, Primăria Chișinău a alocat în anul 2020 circa 1,6 milioane lei, pentru lucrări de finisare și amenajarea teritoriului aferent. De asemenea, Guvernul României a contribuit cu suma de 852 808 lei pentru dotarea grădiniței cu mobilier, echipament de uz casnic și spălătorie, echipament tehnico-industrial pentru bucătărie și inventar sportiv.

Grădinița a fost închisă în anul 1994, iar de atunci părinții erau nevoiți să-și ducă copiii la instituțiile preșcolare din capitală.

În anul 2020, Primăria Chișinău, împreună cu APL Băcioi a realizat și alte proiecte importante, precum: reparația capitală a acoperișului Grădiniței nr. 101, reparația acoperișului, a fațadei și construirea unei anexe la Grădinița nr. 171; reparația acoperișului și fațadei la Gimnaziul nr. 102 din satul Brăila; reparația acoperișului Școlii primare nr. 101; reabilitarea și modernizarea drumului de acces către comuna Băcioi. În acest scop, în anul 2020, din bugetul municipal au fost alocați 8 milioane lei.